Şehit Gaffar Okkan Ortaokulu

Vizyon: VİZYONUMUZ Milli kültür ile bezenmiş, başarıda sınır tanımayan, çizgi üstü model bir okul olmak İSTİYORUZ Kİ… • Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her fırsatın verildiğini bilsin. • Bütün çalışanlarımız ve öğrencilerimiz;  “Onlar” ve “Biz” kavramı yerine “Takım Ruhuna” inansın. Takım arkadaşlarının eksiklerini tamamlamaya çalışsın.  İnsanlık değerlerinin önemini kavramış olsun ve öyle davransın.  Her alanda bilginin gücünü yanına alsın. Bilginin paylaştıkça çoğaldığını bilsin,paylaşıma ve işbirliğine açık olsun.  İdeal oluşturmak isterken öğüt vermekten ziyade örnek olunması gerektiğine inansın.  Kendinden emin olsun.  Doğruları yaptıklarında alacakları cevaplardan korkmasın.  Gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın. • Verdiğimiz eğitim öğrencileri bir üst öğrenime hazırlasın, hayata atıldıklarında ise “işin anahtarı” ,”ekmeğin kapısı” olsun. • Tüm velilerimiz ve öğrencilerimiz iyi bir eğitimin uygun, temiz bir çevrede olacağını bilsin ve çevre bilinciyle hareket etsin. • Herkesin herkesten öğreneceği bir şeyler olduğunu bilsin(ÖĞRENCİ OKUL) modeli oluşsun. • Velilerimiz en önemli destekleyicimiz olsun, okulumuz her öğrenciye “BİR DÜNYA” gözüyle baktığını bilsin. • Okulumuzdaki herkes görev ve sorumluluk tanımlarını iyi bilsin, kendi alanında tercih edilen olsun. • Bütün personelimiz okulumuzda çalışmaktan , her öğrenci bu okulda öğrenim görmekten zevk alsın. • Okulumuzda herkes gelişen teknolojik yeniliklerden yararlanarak her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın, kendini yenileyip geliştirsin. • Zamanın önemini kavramış olsun ve işler “tam zamanında” ve “olması gerektiği” gibi yapılsın.

Misyon: MİSYONUMUZ • Biz Şehit Gaffar Okkan Ortaokulu olarak: Öğrencilerimizi, milli kimliğini kazanmış, kendisiyle barışık iyi vatandaş, insani değerleri benimsemiş dünya ile barışık iyi insan, çağın gereklerine uygun, toplumun ve iş hayatının gerektirdiği niteliklere ve yeniliklere sahip iyi bir vatandaş olarak yetiştirmek, çevresini ve sağlığını koruyabilen özgüveni gelişmiş, eleştirel düşünmeyi öğrenmiş soran ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirmek, • Bilgi, teknoloji ve iletişim toplumu olma hedeflerimizi gerçekleştirmek için bilgiye hızla ulaşabilen, bilgiyi mal ve hizmet üretimine yansıtabilen, • Bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlayarak, kendisine güvenen, kendisini sürekli yenileyen ve geliştiren, işini iyi yapan bireyler olarak yetiştirilmelerine fırsat tanımak, • Geçmişten aldığımız kültürel zenginlik ve güçle kendine yakın çevresini ve tüm insanlığa yararlı, araştıran üreten Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bireyler yetiştirmek, için varız!.. • 21.yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırarak, onları bir üst öğrenim kurumlarına ve hayata hazırlamak, için varız!. • Köklü geçmişinden aldığı güçle, dün olduğu gibi bugünde ailesine, topluma ve vatanına yararlı, araştırı, üretici, soran ve sorgulayan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nesiller yetiştiren bir eğitim öğretim kurumuyuz. • Öğrenmenin en verimli olduğu yaş grubuna hizmet veren bir ilköğretim kurumu olarak öncelikle özel anlamda yakın çevremize dolaylı olarak toplumun her kesimine ve tüm insanlığa hizmet sunmak için varız!.

Başarılar:

Saatler: 08.30-15.00
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://dereciksehitgaffarokkanortaokulu.meb.k12.tr

Adres - ORTA MAH. ŞEHİT GAFFAR OKAN CAD. NO 2 DERECİK/HAKKARİ

Öğretim Şekli :TAM ÖĞRETİM

Adres - ORTA MAH. ŞEHİT GAFFAR OKAN CAD. NO 2 DERECİK/HAKKARİ

Ulaşım

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Derecik hakkari merkez arası mesafe : 191 kilometre İLÇE MERKEZİNDE.